
Nahorgi osh Foyda va zararlari Ertalabki nonushta muxim!
Bo'lim: Taomlanish
Nahorgi oshFoyda va zararlari
Ertalabki nonushta muxim! Agar siz nonushta qilmasangiz, ovqat xazm qilish tizimida quyidagi noqulayliklar paydo bo'ladi:
1. Oshqozon o'z-o'zini zararlay boshlaydi
2. O't suyuqligi ichaklarga tushmay, o't qopida dimiqish paydo bo'ladi
3. O't suyuqligi ichakka tushmaganligi sabali ichaklar ishlamaydi (peristaltika uchun o't suyuqligi muxim). Bu esa, qorin dam bo'lishi, qabziyat, disbakteriozga olib keladi.
Osh tayyorlashda 3 ta bosqich bor, qovurish, qaynatish va dimlash. Shu sababdan oshni parhez taomlar qatoriga kiritish mumkin. Albatta bu oshpazni oshni qanday tayyorlash jarayoniga bog'liq.
Har bir taomni me'yorida iste'mol qilish sog'liq uchun foyda. Eng shifobaxsh maxsulot yoki taom bo'lmasin, me'yoridan ortig'i sog'liq uchun zararli xisoblanadi.
Qachon zararli?
✓ Agar sizda ertalab ishtaha bo'lmasa, demak hali organizm to'liq uyg'onmagan, bunday vaqtda eyish tavsiya qilinmaydi.
✓ Me'yoridan ortiq eyish. To'qlik xissini sezmasizdan taomlanishdan to'xtang!
✓ Seryog'lik qilib eyish.
Sog'lom turmush tarzi va salomatlik sari — ShifoMed.uz bilan!
Teglar: